ZELF-LEIDERSCHAP

3 Manieren om vrolijk te blijven als de wereld (hard) probeert om je naar beneden te halen


Dit is hoe je het geluk in je leven kunt laten stralen.


Wat doe je als je al twee maanden in de zomer zit en er nog niet veel zonneschijn is geweest? Hoe zit het met die grijze, regenachtige dagen waarop je naar de zon verlangt en de natuur anders heeft besloten?


Voel je je gefrustreerd? Laat je je stemming bepalen door het weer? Wat kun je doen om je op zulke momenten beter te voelen?


Hier zijn 3 eenvoudige tips die je energieniveau kunnen veranderen, niet alleen op een regenachtige dag, maar ook in je dagelijkse leven als dingen niet gaan zoals je wilt.


1. Verander je perceptie.


"Als je de manier verandert waarop je naar dingen kijkt,

veranderen de dingen waar je naar kijkt."

Dr. Wayne Dyer


Je kunt ervoor kiezen om je perceptie te veranderen en de regen te zien als een zegen voor het prachtige groen. Regen maakt deel uit van het proces om leven en groei in stand te houden. Het is ook goed voor ons haar en er is niets mis mee om een flinke wandeling in de regen te maken, met of zonder paraplu om de beste zuurstof op te snuiven die er is.


Laat de regen je er niet van weerhouden om in beweging te komen en te kijken naar de natuur die haar normale gang gaat, met of zonder zonneschijn. Om de storm of crisis in je leven anders waar te nemen, kijk je naar de positieve kant van wat deze situatie je brengt en ga je mee met de stroom.


2. Zie de kans.


"Elke tegenslag, elke mislukking, elk hartzeer draagt het zaad

in zich van een even groot of groter voordeel."

Napoleon Hill


Als de natuur deze donkere dagen nodig heeft om zich voor te bereiden op de hete zomermomenten die komen gaan, waarom maak je dan geen gebruik van die gelegenheid om binnen wat tijd te nemen met een spelletje kaarten of jezelf te trakteren op een goede oude siësta. Leef in het nu en geniet van wat er is.
Probeer je energie te veranderen door ontspannende muziek op te zetten, ademhalingsoefeningen te doen en te mediteren. Steek een paar kaarsen aan en maak er de beste binnenmiddag van die je ooit hebt gehad.


Dit is misschien net wat je nodig hebt om een inzicht of een idee te krijgen om in de nabije toekomst mee aan de slag te gaan. Grijp de kans in plaats van te treuren over het obstakel.


3. Vertrouw erop dat deze situatie voorbij zal gaan.


"Je kunt de storm niet kalmeren, dus stop met proberen. Wat je wel kunt doen is jezelf kalmeren. De storm zal overgaan."

Timber Hawkeye


Als er één ding is dat we zeker weten, is het dat na regen zonneschijn komt, altijd. Zo gaat het in de natuur en zo gaat het in het leven. Donkere dagen duren niet lang. Geen enkele situatie in het leven blijft hetzelfde.


Word rustig, word stil, ga naar binnen. Plan nu al wat je morgen of overmorgen kunt doen, als de regen ophoudt en de zon de wolken verdrijft. Je zult die blauwe lucht zeker weer meer waarderen dan voor de regen.


Misschien is dat de reden waarom we dat neerslachtige gevoel nodig hebben, om te stoppen met de basisbehoeften van het leven als vanzelfsprekend te beschouwen.

Stuur wat dankbaarheid de wereld in en verwacht de zon snel weer te zien!
Ik beloof je dat het onderweg is!


Cheers, to the miracle of nature and the miracle of you!


Wil je graag meer van dit soort inspiratie en motivatie, ga naar mijn website

Wil je elke week wat inspiratie om je beste leven te leiden?

• Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief met inzichten van de grootste geesten ooit!
• Laat de wijsheid van filosofen, schrijvers en invloedrijke figuren je aanmoedigen om je enigheid te omarmen, obstakels te overwinnen en een authentiek leven te leiden.
• Elk citaat is voorzien van aanvullende informatie en commentaar om je te inspireren op je reis naar authenticiteit.
• Ontvang wekelijks een herinnering om authentiek te zijn en je beste leven te leiden.