AUTHENTICITEIT

5 Tips om je Feestseizoen Authentiek en Betekenisvol te Maken

Hoe je echt kunt genieten van de festiviteiten aan het einde van het jaar zonder jezelf uit te putten.

Het aankomende feestseizoen brengt veel mensen in de stress. Veel van mijn cliënten voelen zich uit balans tussen alle verplichtingen en spanningen die gepaard gaan met grote familiebijeenkomsten. Ze voelen vaak de behoefte om hun eigen gemoedstoestand of emoties te faken en indruk te maken op anderen. Ze raken overweldigd door de stress en conflicten die deze naderende festiviteiten veroorzaken.


Spiritueel gezien draaien de feestdagen aan het einde van het jaar allemaal om vreugde, vrede en dankbaarheid voor wat er het afgelopen jaar is gebeurd, wat er nu is en wat er in het nieuwe jaar zal komen.


Veel mensen vergeten hun intentie te zetten op wat ze echt willen leven en ervaren tijdens dit feestelijke seizoen. We zijn zo druk bezig met het kopen van duur voedsel, cadeaus en kleding dat we de essentie missen.


John C. Maxwell noemt dit intentioneel leven en Deepak Chopra praat over het echt betekenis geven aan je ervaring door je intentie en aandacht te sturen.


"Vertel me waar je aandacht aan besteedt, en ik zal je vertellen wie je bent." Jose Ortega y Gasset


Waar wil je precies op focussen in de komende week?


Hier zijn 5 tips over hoe je je feestseizoen authentiek en betekenisvol kunt maken.


1. Blijf in je center en neem de tijd om je specifieke dagelijkse intentie vast te stellen.


"De beste manier om ervoor te zorgen dat je de grootste voldoening uit het leven haalt, is door opzettelijk te handelen." Deborah Day


Door meditatie en buikademhaling te beoefenen, kun je zelf voelen welke intentie je wilt stellen voor de dag. En waar je je aandacht op gaat richten wanneer je samenkomt rond de boom met je naaste familie en vrienden.


Ga je je richten op afwezigheid en gebrek aan dingen of op overvloed? Zul je woorden van liefde en verbinding verspreiden of woorden van jaloezie en twijfel?
Ga je reactief zijn in je reacties of blijf je kalm en gecentreerd? Dit is jouw keuze en jouw keuze alleen, kies wijselijk.


2. Blijf weg van giftige gesprekken of mensen.


"Laat mensen los die je glans verminderen, je geest bederven en drama met zich meebrengen. Zeg je abonnement op hun problemen op." Steve Maraboli


We kennen ze allemaal en toch gaan we vaak lange gesprekken met ze aan, ook al put het ons uit. Mensen die roddelen en anderen bekritiseren, die negatieve discussies voeren die geen betekenis hebben en die zich wentelen in hun eindeloze drama.


Doe niet mee en houd afstand.


3. Blijf bij je interne en externe grenzen.


"Je persoonlijke grenzen beschermen de innerlijke kern van je identiteit en je recht op keuzes." Gerard Manly Hopkins


Laat andere mensen je eigen grenzen niet negeren of veranderen. Je hebt het recht om je grenzen te stellen en jezelf te beschermen. Grenzen worden duidelijk en stevig vastgesteld om respect te vragen en om jezelf onderweg te respecteren.


Gebruik zowel je fysieke, mentale en emotionele grenzen als je energie- en tijdsbeperkingen. Het is aan jou om te beslissen hoe je je bewuste zelfzorg beoefent. Laat niemand je iets anders vertellen.


4. Blijf empathisch in plaats van je gelijk te willen bewijzen.


"Ware tevredenheid komt met empathie." Tim Finn


Met familieleden gaan we vaak in oude gewoonten van zware discussies uit het verleden waarin we "gelijk willen krijgen" en ons "gelijk willen bewijzen."


Waarom blijf je niet rustig en luister je met een empathisch oor om hun ware gevoelens en behoeften te achterhalen? Je hoeft niemand te overtroeven om authentiek in je kracht te blijven. Luister gewoon. Je hebt twee oren en maar één mond om een reden.


5. Blijf in het moment en geniet, keer op keer.


"Als we niet volledig onszelf zijn in het huidige moment, missen we alles." Thich Nhat Hanh


Wees lief voor jezelf, laat alle "zou moeten" en "moeten" achterwege. Ontspan gewoon en geniet van elke minuut van dit komende seizoen, want het zal voor je het weet voorbij zijn en het leven zal nooit meer hetzelfde zijn.


Deze 5 tips kunnen worden toegepast op je normale dagelijkse leven als je dat wilt. Je kunt je leven leiden alsof elke dag een heilige dag is.


Ik wens jullie allemaal een vervullend feestseizoen!


Om meer eenvoudige maar krachtige stappen te ontdekken om bewuste zelfzorg en stressvrij leven te activeren, bezoek mijn website. Registreer voor een "Gratis Breakthrough sessie" waar je direct, persoonlijk advies ontvangt, zodat we kunnen kijken wat je volgende stap van stress naar authentiek succes kan zijn.

Wil je elke week wat inspiratie om je beste leven te leiden?

• Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief met inzichten van de grootste geesten ooit!
• Laat de wijsheid van filosofen, schrijvers en invloedrijke figuren je aanmoedigen om je enigheid te omarmen, obstakels te overwinnen en een authentiek leven te leiden.
• Elk citaat is voorzien van aanvullende informatie en commentaar om je te inspireren op je reis naar authenticiteit.
• Ontvang wekelijks een herinnering om authentiek te zijn en je beste leven te leiden.