ZELF-LEIDERSCHAP

De Reden Waarom We Alles Uitstellen.

(En het is niet wat je denkt)

Je bent die persoon die altijd op het laatste moment begint te stressen om een deadline te halen. Je kent de geur van opgewarmde pizza om 3 uur 's nachts omdat dat je "creatieve brandstof" is. Je leeft bij de mantra: "Als het niet op het laatste moment gebeurt, gebeurt het niet." Je hebt zelfs overwogen om deze zin op een T-shirt te drukken.


Maar wat als ik je vertel dat er een betere manier is om door het leven te gaan? Een manier die je niet alleen een goed gevoel geeft maar je ook succesvoller maakt?


Een nieuw perspectief op jouw motivatie probleem

Angst kan een krachtige katalysator zijn, dat is zeker. Maar het is als een energy drink: het geeft je een snelle boost, maar daarna kom je in een crash terecht. Angst kan leiden tot burn-out, besluiteloosheid en zelfs tot gezondheidsproblemen.
Vreugde daarentegen, voedt je van binnenuit. Het is de zonnige dag die je energie geeft, de lach op je gezicht die je dag maakt. Wanneer je handelt vanuit een plek van vreugde, voelt het werk niet als werk. Het wordt een passie, een roeping.


"Volg je blijdschap en het universum zal deuren openen waar alleen muren waren." - Joseph Campbell


Stel je voor dat je een berg beklimt. Als angst je drijfveer is, is elke stap een marteling omdat je bang bent om te vallen. Maar als vreugde je drijfveer is, geniet je van het uitzicht, de frisse lucht en elke nieuwe hoogte die je bereikt. Het einddoel is hetzelfde, maar de ervaring is dag en nacht verschillend.


Praktische tips om de shift te maken:

  • Identificeer Je Angsten: Weet wat je tegenhoudt en daag die angsten uit.
  • Creëer een Vreugde-Lijst: Noteer alles wat je gelukkig maakt en probeer daar dagelijks tijd voor te maken.
  • Evalueer en Pas Aan: Kijk terug op je dag en merk op wanneer je handelde uit vreugde en wanneer uit angst. Pas zo nodig je aanpak aan.


Tijd om te veranderen

Dus waar wacht je nog op? Het is tijd om die vicieuze cirkel van angst en stress te doorbreken. Je verdient een leven geleid door vreugde, doel en passie.


Laten we het leven omarmen, niet omdat we bang zijn voor wat er mis zou kunnen gaan, maar omdat we enthousiast zijn over wat er goed kan gaan.

Wil je elke week wat inspiratie om je beste leven te leiden?

• Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief met inzichten van de grootste geesten ooit!
• Laat de wijsheid van filosofen, schrijvers en invloedrijke figuren je aanmoedigen om je enigheid te omarmen, obstakels te overwinnen en een authentiek leven te leiden.
• Elk citaat is voorzien van aanvullende informatie en commentaar om je te inspireren op je reis naar authenticiteit.
• Ontvang wekelijks een herinnering om authentiek te zijn en je beste leven te leiden.