ZELFZORG

Het verschil tussen zelfzorg en bewuste zelfzorg

Ik onderwijs en begeleid mensen al meer dan twintig jaar wereldwijd in het toepassen van bewuste zelfzorg. Bewuste zelfzorg is een cruciaal element voor authentiek succes, zowel zakelijk als persoonlijk. Het is veel meer dan de gangbare zelfzorg waar we vandaag de dag vaak over horen.

Zelfzorg is voor jezelf zorgen

Zelfzorg is simpelweg zorg dragen voor je eigen welzijn, zowel lichamelijk als geestelijk. Vergelijk het met het verversen van de olie in je auto of het opladen van je telefoon – cruciaal voor een probleemloze werking!


Er zijn talloze manieren om zelfzorg te beoefenen. Je kunt bijvoorbeeld een rustgevend bad nemen, wandelen in de natuur, yoga of meditatie beoefenen, of zorgen voor een goede nachtrust.


Bewuste zelfzorg: zelfzorg, maar dan sterker!

Bewuste zelfzorg is een meer intentionele en alomvattende benadering van zelfzorg. Het neemt je mentale, fysieke, emotionele en spirituele welzijn in acht. Het is eigenlijk zelfzorg op steroïden!


Elk individu heeft een unieke zelfzorg-routine nodig. Voel je dus vrij om te doen wat voor jou het beste werkt en maak er tijd voor in je drukke schema.


Een waargebeurd verhaal:

Een cliënt van mij, laten we haar Mary noemen, illustreert het verschil tussen zelfzorg en bewuste zelfzorg. Mary, moeder van twee tieners en eigenaar van een bedrijf, stelde altijd haar gezin voorop. Maar ze voelde zich uitgeput en gespannen.


Tijdens onze eerste sessie had Mary een openbaringsmoment. Ze herkende zichzelf in mijn verhaal en realiseerde zich dat ze beter voor zichzelf moest zorgen om haar relaties en gezondheid te beschermen.


Mary geloofde dat een rustgevend bad, een sauna aan het einde van de week, of een winkeluitje op zaterdag voldoende zouden zijn om haar dagelijkse stress te compenseren. Maar toen ze bewuste zelfzorg begon te beoefenen, leerde ze haar gevoelens te begrijpen en vast te stellen wat ze echt nodig had om zich beter te voelen.


Wil je meer leren over het toepassen van bewuste zelfzorg in jouw specifieke situatie? Bezoek dan mijn website, daniellesax.be of neem contact met me op via [email protected] om de eerste stap te zetten.


Onthoud: jij bent altijd je beste investering!"


Wil je elke week wat inspiratie om je beste leven te leiden?

  • Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief met inzichten van de grootste geesten ooit!
  • Laat de wijsheid van filosofen, schrijvers en invloedrijke figuren je aanmoedigen om je enigheid te omarmen, obstakels te overwinnen en een authentiek leven te leiden.
  • Elk citaat is voorzien van aanvullende informatie en commentaar om je te inspireren op je reis naar authenticiteit.
  • Ontvang wekelijks een herinnering om authentiek te zijn en je beste leven te leiden