ZELFZORG

Ja tegen Zelf-empowerment, want... dit is JOUW Leven!

Mijn verhaal begint als een hooggevoelig kind dat iedereen om haar heen wilde helpen, behagen en redden. Als jongvolwassene was het duidelijk dat ik leefde naar de verwachtingen van mijn omgeving, gedreven door hun meningen en eisen. Velen van ons zijn geconditioneerd en geprogrammeerd om voor de buitenwereld te leven. Daar is niets mis mee, zou je kunnen denken... want dat is hoe de maatschappij wil dat we leven.


Behalve dat het gevaarlijk is voor ons leven en onze gezondheid. Ik heb dat aan den lijve ondervonden toen ik werd getroffen door een stressgerelateerde ziekte nadat ik 38 jaar van buiten naar binnen had geleefd. Niet alleen stortte mijn hele immuunsysteem in, maar artsen waarschuwden me ook dat ik nooit meer een trap zou kunnen lopen, laat staan werken.


Ja, ik herstelde... en dat is precies waar ik het in dit artikel over wil hebben. De eerste helft van mijn leven gaf ik mijn macht en controle weg aan andere mensen. Begrijp me niet verkeerd, ik was de meest verantwoordelijke dochter, zus, vrouw, moeder en elke andere rol die je maar kunt bedenken. Maar ik nam nooit verantwoordelijkheid voor mezelf, voor mijn eigen gedachten, gevoelens en daden.

Tijdens mijn helende journey, terwijl ik oude en moderne leringen bestudeerde, begreep ik dat ik me bewust moest worden van mijn machteloosheid en gebrek aan diepe zelfzorg. Ik besloot leiderschap te nemen van mezelf en mijn leven in eigen handen te nemen.


“You write your life story by the choices you make.” ― Helen Mirren


"Je schrijft je eigen levensverhaal door de keuzes die je maakt."


Op de bestuurdersstoel van je eigen auto zitten, in plaats van door iemand anders gereden te worden of op de achterbank van je eigen auto te zitten, is een bewuste en een dagelijkse keuze die je steeds opnieuw moet maken. Als je persoonlijke kracht, controle en vrijheid in je eigen leven wilt ervaren, moet je de macht om te beslissen en te kiezen in eigen handen nemen. Dat is precies wat ik heb gedaan en het heeft bijgedragen aan mijn genezingsproces en meer nog, aan het leven van mijn doel.


Zelf-empowerment, als onderdeel van bewuste zelfzorg, wat mijn wereldwijde boodschap is, moet worden aangemoedigd. Elke vrouw (en man) op deze planeet heeft het geboorterecht om haar eigen verhaal te schrijven, om haar eigen leven vorm te geven in plaats van te worden gecontroleerd door anderen. Dit concept moet gehoord en verspreid worden omdat er nog steeds een fundamentele twijfel en ongeloof is dat iedereen het recht heeft om zijn eigen persoonlijke kracht en beslissingsvermogen te ontdekken en te gebruiken. We kunnen onze grenzen aangeven en zelf beslissen wat we willen en nodig hebben en dat zonder schuldgevoel of angst uiten.


“A bird, sitting on a tree, is not afraid of its branch breaking

because its trust is not on the branch but on its own wings.”


"Een vogel die op een boom zit is niet bang dat zijn tak breekt , omdat hij niet op de tak vertrouwt, maar op zijn eigen vleugels."


In de huidige maatschappij, waar sociale media, 24-uurs bereikbaarheid en druk niet te negeren zijn, wordt zelfontplooiing vaak diep onder de grond gestopt. Depressie, burn-out en zelfmoord zijn op het hoogste niveau ooit. Zoals ik in mijn toespraak zei, moeten we van binnenuit gaan leven. Elke dagelijkse beslissing en keuze moet van onszelf zijn. We moeten het recht van bewuste zelfzorg in praktijk brengen op mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel niveau.


Hoe zit het met jou en jouw levensverhaal? Heb jij het gevoel dat je je eigen verhaal aan het schrijven bent? Of leef je in dis-empowerment en probeer je te voldoen aan de verwachtingen van anderen?


Bewuste self-empowerment en zelfzorg is een essentieel ingrediënt voor vrijheid, vertrouwen en voldoening; zeker voor een betere toekomst.


Als je wilt weten hoe je in je eigen kracht kunt komen en je eigen levensverhaal en toekomst kunt vormgeven, ga dan naar mijn agenda, http://meetme.so/DanielleSax en reserveer een plek om met mij te praten over jouw situatie en hoe je de eerste stap kunt zetten in je eigen leiderschap.

www.daniellesax.com


Wil je elke week wat inspiratie om je beste leven te leiden?

• Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief met inzichten van de grootste geesten ooit!

• Laat de wijsheid van filosofen, schrijvers en invloedrijke figuren je aanmoedigen om je enigheid te omarmen, obstakels te overwinnen en een authentiek leven te leiden.

• Elk citaat is voorzien van aanvullende informatie en commentaar om je te inspireren op je reis naar authenticiteit.

• Ontvang wekelijks een herinnering om authentiek te zijn en je beste leven te leiden.