ZELFZORG

Omgaan met Verlatingsangst: Strategieën voor Genezing

Het leven is een verzameling van onze unieke verhalen, die ons vormen en ons karakter bepalen. Mijn eigen verhaal werd in de vroege kindertijd gekenmerkt door een hartverscheurende gebeurtenis - het verlies van mijn 6-maand oud broertje

De leegte en verlatingsangst die deze ervaring met zich meebracht, liet een blijvende impact op mijn leven achter. In die momenten heb ik beslissingen en waarheden gevormd die me mijn hele jeugd en leven verder hebben bepaald, oa. Ik ga niemand nog verdriet doen en altijd lief en braaf zijn.


Het heeft me echter ook het begrip en de veerkracht gegeven om anderen te helpen die ook in die pleasing rol gaan staan. Laten we samen deze reis van het omgaan met verlatings-angst en -trauma naar genezing en persoonlijke transformatie maken.


Oorzaken van verlatingsproblemen

De oorzaken van verlatingsproblemen liggen vaak verborgen in de vroege kindertijd. In mijn geval werd de kiem van het probleem gelegd door het plots overlijden van mijn broertje, een gevoel van isolatie en schuld dat me vormde en een impact had op de manier waarop ik de wereld om me heen en vooral mezelf waarnam.


Wellicht hoor je ook stemmen in jouw hoofd die zeggen dat je niet genoeg bent, dat je zult falen, dat niemand er voor je zal zijn. Maar ik wil je er graag aan herinneren dat deze stemmen leugens zijn. Ze zijn het resultaat van oude wonden en niet de waarheid. Je bent genoeg. Je verdient liefde en overvloed in al zijn vormen.


Effecten van het verleden op individuen

Die traumas kunnen leiden tot angsten en onzekerheden die ons dagelijks leven beïnvloeden. Het kan invloed hebben op ons vermogen om gezonde relaties aan te gaan, ons succes na te streven of gewoon onszelf te zijn. Het kan ons ook vatbaar maken voor zelf-sabotage, emotioneel eten, stress, en een disbalans in onze mannelijke en vrouwelijke energieën. Ik heb ze allemaal zelf ondervonden en die ervaringen hebben me veel geleerd om door te geven.


Weet dat, niemand, echt niemand , het recht heeft om ons licht te dimmen. Jij en ik verdienen het om een vervuld en overvloedig leven te leiden, in alle aspecten.


Dagelijkse strategieën om deze uitdagingen te overwinnen


  1. Zelfacceptatie: Het begint allemaal met acceptatie – accepteren wie je bent, met al je unieke imperfecties. Brene Brown zei het zo mooi: "Imperfectie is geen tekortkoming, maar een geschenk." Accepteer jezelf zoals je bent, want je bent perfect onvolmaakt.
  2. Zelfzorg: Maak tijd voor activiteiten die je gelukkig maken, die je helpen ontspannen en die je verbinden met je ware zelf. Zoals Audre Lorde ooit zei: "Zelfzorg is geen luxe, maar zelfbehoud." Het is een essentiële stap naar genezing.
  3. Grenzen Stellen: Leer om 'nee' te zeggen zonder schuldgevoel. Dr. Henry Cloud stelde dat "Grenzen ons de vrijheid geven om te groeien." Het stellen van grenzen is cruciaal voor je mentale en emotionele welzijn.
  4. Positieve Bevestigingen: Voed je geest dagelijks met positieve affirmaties. Louise Hay leerde ons: "Wat we denken, creëren we." Positieve affirmaties kunnen je helpen om je zelfbeeld te veranderen en te geloven in je eigen waarde en kracht.
  5. Traumatherapie: Overweeg professionele hulp om je traumatische ervaringen te verwerken. Therapie kan je de tools geven om te genezen en een gezonder, gelukkiger leven te leiden.
  6. Gezonde Relaties: Omring jezelf met mensen die je respecteren, liefhebben en ondersteunen zoals je bent. Dit zijn de mensen die je zullen helpen groeien en bloeien.
  7. Financiële Overvloed: Werk aan een positieve relatie met geld. Leer om jezelf te zien als iemand die succes en financiële overvloed waard is.


Samengevat

Het pad van verwerken van verlatingsangst en -trauma is er één van transformatie en groei. De enige beperkingen zijn die welke we onszelf opleggen. Onthoud, je bent je beste investering, dus investeer in jezelf, je gezondheid, je welzijn en je dromen. Wees moedig, wees sterk, en bovenal, wees authentiek.

Ik nodig je uit om mijn website te bezoeken voor meer informatie en hulpmiddelen om je te helpen op deze reis naar genezing. Onthoud, je bent je beste investering.

Wil je elke week wat inspiratie om je beste leven te leiden?

• Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief met inzichten van de grootste geesten ooit!

• Laat de wijsheid van filosofen, schrijvers en invloedrijke figuren je aanmoedigen om je enigheid te omarmen, obstakels te overwinnen en een authentiek leven te leiden.

• Elk citaat is voorzien van aanvullende informatie en commentaar om je te inspireren op je reis naar authenticiteit.

• Ontvang wekelijks een herinnering om authentiek te zijn en je beste leven te leiden.