ZELFZORG

Twee Adviezen om je Deze Zomer Fantastisch te Voelen

We kunnen niet ontkennen dat deze zomers na de pandemie een andere dimensie hebben omdat we vrij kunnen reizen, erop uit kunnen gaan en kunnen genieten van onze bestemming naar keuze, zowel lokaal als internationaal. Dit gevoel van vrijheid geeft ons het vermogen terug om te zijn wie we willen zijn en om ons ware zelf uit te drukken precies zoals we dat willen.


Maar velen van ons zijn de afgelopen twee/drie jaar door een crisis gegaan. Tot op de dag van vandaag zie ik dat veel mensen zich minder waard, depressief en extreem eenzaam voelen. We hadden alleen onze schermen om naar de buitenwereld te kijken en richtten ons vaak op alles wat anderen hadden en deden, waardoor we besloten dat ons eigen leven ontbrak.


Hierbij twee tips voor jou om deze zomer die fantastische, levendige jij te zijn en je eigen uniekheid weer te waarderen.


1 Richt je niet langer op wie je niet bent en begin te waarderen wie je wel bent:


"Too many people overvalue what they are NOT and undervalue what they are." Malcolm S. Forbes


In mijn praktijk en zelfs in mijn persoonlijke leven zie ik zovelen zichzelf vergelijken met anderen, zeker via sociale media. Daardoor voelen ze zich kleiner dan anderen, niet goed genoeg. Elke keer onderwaarderen ze zichzelf en het Universum reageert daarop met het bewijs dat ze inderdaad zijn wat ze geloven, minder dan anderen.

Het is helemaal aan jou om aan je innerlijke wereld te werken en je eigen authentieke kracht te ontdekken en te waarderen. Je bent een uniek mens met je sterke en zwakke punten, met je eigen talenten en gebreken. Ga ze bezitten.


2 Vergeet het verleden en stop deze zomer met alle” spijt”:


"It is never too late to be what you might have been."  George Eliot


Zo vaak blijven we hangen in wat we hadden kunnen zijn en kijken we er met spijt en mislukking naar. Het is tijd om opnieuw te beginnen en je nog steeds te richten op wie je wilt en kunt zijn.


Ik stel voor dat je op een stuk papier schrijft wie je precies al je hele leven wilt zijn. Het is nooit te laat om deze zomer je lat hoger te leggen en routines te creëren om precies die persoon te worden. Misschien heb je een consistente zelfzorgroutine nodig of een plan/visie om dag na dag uit te voeren om daar te komen, maar je kunt het. Ja, je kunt het! Sta op en straal, want het is je geboorterecht.


Extra Tip: Geniet van het Heden


Terwijl je werkt aan de verbetering van jezelf, vergeet niet om te genieten van het hier en nu. Het heden is alles wat we echt hebben. De zomer biedt talloze mogelijkheden om te genieten van de schoonheid van de wereld om je heen. Of je nu besluit om op reis te gaan of gewoon te ontspannen in je achtertuin, omarm het moment.


Conclusie

We hebben allemaal onze uitdagingen, maar het is belangrijk om onszelf te waarderen voor wie we zijn en te streven naar wie we willen zijn. Laat deze zomer de tijd zijn waarin je stopt met jezelf te vergelijken met anderen en start met het waarderen van je unieke zelf. Het is tijd om het verleden los te laten en met open hart naar de toekomst te kijken. En vergeet niet, het is nooit te laat om te zijn wie je wilt zijn.

Wil je elke week wat inspiratie om je beste leven te leiden?

• Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief met inzichten van de grootste geesten ooit!

• Laat de wijsheid van filosofen, schrijvers en invloedrijke figuren je aanmoedigen om je enigheid te omarmen, obstakels te overwinnen en een authentiek leven te leiden.

• Elk citaat is voorzien van aanvullende informatie en commentaar om je te inspireren op je reis naar authenticiteit.

• Ontvang wekelijks een herinnering om authentiek te zijn en je beste leven te leiden.