ZELFZORG

Wees de schepper van je dag, en dus ook van je leven en je toekomst

Met meer dan 30 jaar ervaring in het helpen van mensen om uit hun chronische stress te stappen en in hun geboorterecht te staan van eigenaar te zijn van hun leven en hun toekomst, kan ik eerlijk zeggen dat het allemaal begint met eigenaar te zijn van je dag.


Het is duidelijk dat we allemaal veel dingen willen en verlangen, maar het komt allemaal neer op de beslissingen en keuzes die we elke dag opnieuw maken en die leiden tot langdurige resultaten.


Laat me je een serieuze vraag stellen: Is jouw dag van jou?


Heb jij het gevoel dat je je dag onder controle hebt? Dat je je gedachten, gevoelens en acties zelf kunt kiezen?


Hier zijn 4 tips die je kunnen helpen om het gevoel te krijgen dat je de bestuurder bent van je auto (je dag, je leven en je toekomst) zodra je 's ochtends wakker wordt en aan je dag begint:

Reflecteer voor het slapen gaan de dag ervoor:

Je kunt stellen dat het bezitten van je dag begint met hoe je de dag ervoor je intenties voor die dag hebt bepaald. We functioneren vaak op de automatische piloot en stappen gewoon in en uit bed zonder er bewust over na te denken.


Het kan nuttig zijn om 's avonds na te denken over hoe je dag is verlopen. Wat ging er goed en vier elke overwinning, groot of klein. Noteer ook de uitdagingen en wat je kunt verbeteren. Leer daarvan en beslis hoe je de volgende dag een betere versie van jezelf kunt zijn. Plan ten minste één belangrijke taak die de volgende dag gedaan moet worden, geen compromissen.

Begin met een ochtendroutine:

Veel van mijn cliënten zijn de controle over zichzelf en hun tijd kwijt. Ze worden wakker met de gedachte aan koffie als ze hun ogen openen, omdat ze dat zien als hun energieboost in de ochtend.


Er is een onmiddellijke shift in energie als je je dag begint met een goed doordachte ochtendroutine die past bij je behoeften en voorkeuren, vóór je eerste kopje koffie.

Deepak Chopra's advies genaamd RPM is een geweldige manier om een diepere verbinding met jezelf en wie je bent te introduceren met het concept Rise, Pee and Meditate. Het maakt zo'n verschil als je meteen je meditatie of iets van ademwerk of dankbaarheidsdagboek doet.


Zo begin ik mijn dag! Daarna ga ik naar beneden om op mijn hometrainer te fietsen terwijl ik naar een goede podcast over persoonlijke ontwikkeling luister, of ik maak een stevige wandeling. Het geeft me een gevoel van voldoening en zet een positieve toon voor de rest van de dag.

First things first = eerst het belangrijkste en uitdagendste:

Als je een takenlijst hebt, doe dan eerst, in het begin van je dag, wat je de meest uitdagende, maar belangrijke taak vindt. Dit is een andere manier om je focus te verbeteren en je productiviteit en gevoel van voldoening te maximaliseren. Je voorkomt dat je geest gaat uitstellen. Je verspilt je kostbare tijd niet door alleen maar “bezig” te zijn met minder essentiële activiteiten of taken.


Voorbeeld: Als je een belangrijk, maar voor jou oncomfortabele verkoopsgesprek moet houden met een potentiële klant, doe het bij de start van je werkuren.


Om onze dag in eigen handen te nemen, moeten we alle afleiding tot een minimum beperken. Dus leg je telefoon het zwijgen op of zet tijdblokken in je agenda om je te concentreren op wat belangrijk is. Of zet je koptelefoon op als je het gevoel hebt dat het lawaai om je heen je afleidt.

Oefen bewuste zelfzorg

Als je bewust let op je energie-input en -output, kun je je focus behouden en overweldiging en burn-out voorkomen. Pauzes nemen, een wandeling maken, plezier vinden tussen serieuze taken door kan een groot verschil maken en geeft je een gevoel van controle.


Maar bewuste zelfzorg is meer dan dat. Het houdt ook in dat je grenzen stelt met anderen, je sterke en zwakke punten kent en vooruitgang boven perfectie stelt. Het vraagt om moed en zelfdiscipline, maar ook om niet te oordelen en medelevend te zijn met jezelf!


Niet voor niets heeft mijn bewezen 7-stappen-systeem voor Bewuste Zelfzorg wereldwijd zulke verbluffende resultaten. Bewuste zelfzorg is een complexe dagelijkse praktijk waarbij je trouw blijft aan jezelf, je eigen welzijn op de eerste plaats zet en zo je eigen leven en toekomst in handen neemt.

Samenvatting:
Het gevoel controle te hebben over je energie en tijd gaat zeker over het vinden van een balans tussen energie-input en energie-output, tussen zelfzorg en productiviteit.
Het is een volledig individuele en persoonlijke praktijk, die moet passen bij jouw unieke behoeften en doelen. Maar als je dit beoefent als een levensstijl, verzeker ik je dat je zeker goed op weg zult zijn naar dat geweldige, versterkende gevoel van eigenaar te zijn van je dag.


Dag na dag meer worden van wie je bent is zo'n mooie en belangrijke reis! En hoe meer je trouw wordt aan jezelf, door te doen wat in lijn is met wie je bent en bedoeld bent te zijn, hoe meer je het gevoel zult hebben creator te zijn van je leven EN je toekomst, omdat succes, in welke vorm je het ook wilt, vanzelf naar je toe zal komen!


Veel plezier!


Wil je elke week wat inspiratie om je beste leven te leiden?

• Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief met inzichten van de grootste geesten ooit!
• Laat de wijsheid van filosofen, schrijvers en invloedrijke figuren je aanmoedigen om je enigheid te omarmen, obstakels te overwinnen en een authentiek leven te leiden.
• Elk citaat is voorzien van aanvullende informatie en commentaar om je te inspireren op je reis naar authenticiteit.
• Ontvang wekelijks een herinnering om authentiek te zijn en je beste leven te leiden.