ZELFZORG

Zet eerst je eigen zuurstofmasker op!

Ken je dat moment? Je zit in het vliegtuig, de stewardess doet haar ding met de veiligheidsinstructies, maar jij bent druk bezig met het bestuderen van de Flight magazine. Ik beken schuldig. Al die jaren vloog ik de wereld over zonder een oor te lenen aan die cruciale woorden over het zuurstofmasker.


Maar na hersteld te zijn van een zware stressgerelateerde ziekte en mensen te helpen met holistische zelfzorg, gaat er een lichtje branden. De stewardess, wie had dat gedacht, deelt eigenlijk levenswijsheid uit! “Zet altijd eerst je eigen zuurstofmasker op voordat je anderen helpt!”


Nu gebruik ik diezelfde stewardess wijsheid in workshops en privésessies. Want zeg nu zelf, als je geen adem hebt, hoe kun je dan ooit de wereld redden? Precies, niet dus. Je bent een veel betere partner, ouder, collega en vriend als je niet constant naar adem hoeft te happen!


Vaak vergeten we onszelf terwijl we druk zijn met de wereld redden. Op automatische piloot negeren we onze eigen behoeftes en gezondheid. Een sluipmoordenaar voor je welzijn!
Dus, wanneer zet jij dat zuurstofmasker op?

 • Wat moet er in jouw leven gebeuren om te beseffen dat je ook zuurstof nodig hebt?
  • Moet je eerst in een superheldenpakje rondlopen, denkend dat je de wereld kunt redden, voordat je inziet dat ook superhelden zuurstof nodig hebben?


   Persoonlijk geef ik mezelf toestemming om na het werk een wandeling om tot rust te komen. Nu, doe je ogen dicht en stel jezelf de gouden vraag: Hoe zet jij vandaag je eigen zuurstofmasker op? Schrijf het op, maak er een to do van. Jouw welzijn zal je dankbaar zijn!


   Zin in meer informatie? Ga naar mijn website www.daniellesax.com


   Laten we lachen om de kleine dingen en onthouden dat zelfzorg geen luxe is, maar een noodzaak! “


   Jij bent je beste investering, altijd!”
   Danielle Sax

   Wil je elke week wat inspiratie om je beste leven te leiden?

   • Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief met inzichten van de grootste geesten ooit!
   • Laat de wijsheid van filosofen, schrijvers en invloedrijke figuren je aanmoedigen om je enigheid te omarmen, obstakels te overwinnen en een authentiek leven te leiden.
   • Elk citaat is voorzien van aanvullende informatie en commentaar om je te inspireren op je reis naar authenticiteit.
   • Ontvang wekelijks een herinnering om authentiek te zijn en je beste leven te leiden.