Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Logo Danielle Sax
English

Interview

Vragen

Je noemt jezelf een 'levens-strateeg'. Hoe lang doe je dit werk al? Hoe ben je er een geworden?

In mijn eerste leven was ik kinesitherapeut. Ik begreep dus al stress en het effect dat dit heeft op het leven van mensen. Wat me opviel was hoe mensen steeds terugkwamen. Na succesvolle behandelingen werden ze beter, maar na een tijdje kwamen ze weer terug met dezelfde symptomen.


Toen ik zelf in 1998 werd getroffen door een stress-gerelateerde ziekte, heb ik pas echt ervaren wat stress kan doen in iemands geest, lichaam en emotioneel welzijn. Als het leven je zo treft op 38-jarige leeftijd, doet het je echt iets ... Artsen vertelden me dat ik waarschijnlijk nooit meer trappen zou kunnen doen, dat ik in een rolstoel zou zitten, dat ik zeker nooit weer zou kunnen werken. Ik had een geweldig gezin, met partner en drie jonge kinderen om voor te zorgen, dus dit was gewoon niet aanvaardbaar voor mij. Ondanks wat de dokters me vertelden, zei ik: nee, ik kan dit niet accepteren. Ik kan die diagnose niet accepteren als mijn waarheid!


Ik heb elke voorgestelde behandeling geprobeerd, maar er veranderde niets. Toen besloot ik mijn leven in eigen handen te nemen en begon ik oude wijsheden en moderne wetenschappen te bestuderen. Zo kwam ik bij de wereld van persoonlijke ontwikkeling, met oa. de kracht van de geest en het onderbewustzijn. Want daar begint het allemaal, met je eigenwaarde, innerlijke dialoog, zelfbeeld en zelfzorg. Ik paste dit op mezelf toe en ik begon te helen. Het kostte me vijf jaar om terug te komen, maar vandaag ben ik een gezonde grootmoeder van vier prachtige kleinkinderen. Ik loop de trappen elke dag op en af, ik werk elke dag. Ik ben dankbaar nu voor die ernstige gezondheidsuitdaging, die ik overwon, want het maakte mij tot wie ik nu ben.


Ik heb veel gestudeerd en geleerd van mijn ervaring, van er zelf doorheen te zijn gegaan en kan daardoor vervolgens ook anderen te helpen, nu al bijna 25 jaar.


Mijn missie is om mensen te waarschuwen en hen te helpen voordat ze op het punt komen dat ik had bereikt "“ volledig platliggen, niet in staat om voor mijn kinderen te zorgen, voor mezelf te zorgen of iets te doen. Ik zou dat niemand wensen. Het is mijn doel om mensen te begeleiden bij het toepassen van de belangrijkste principes van authentiek leven, die leiden tot authentiek succes en echte voldoening in zowel het persoonlijk leven als in het bedrijfsleven.

Wie help jij? Wat voor soort klanten dien je?

De betrokken, gevoelige mensen die zichzelf en hun welzijn opofferen, zowel zakelijk als privé, om te voldoen aan de verwachtingen en eisen van de buitenwereld en hun omgeving. Ik voel dat ze proberen goed genoeg te zijn en te doen, gedreven door die 'innerlijke drang' om iedereen te helpen en te behagen, of het nu in een familie of een bedrijf is. Ik begrijp het, omdat ik zelf zo was en mezelf er letterlijk ziek van heb gemaakt.


Ik werk voornamelijk met zeer betrokken professionals en ondernemers omdat ze de neiging hebben om hun werk en anderen voorop te stellen, wat veel impact heeft op hun welzijn. De meesten van hen hebben al signalen en symptomen en ze zitten vast in een vicieuze cirkel van te veel geven en ze weten niet hoe ze hieruit kunnen komen. Ze weten dat er meer is in het leven, maar ze offeren zichzelf en hun eigen welzijn op in het proces om succesvol te zijn.


Ze denken misschien dat met een beetje zelfzorg de symptomen zullen verdwijnen. "Zelfzorg" is tegenwoordig een groot onderwerp, iedereen gebruikt het. Een beetje yoga, goede voeding, beweging en slaap. Maar de manier waarop ik zelfzorg benader, is tien keer complexer en completer. Het is een totaal spectrum van emotionele, mentale, fysieke en spirituele zelfzorg. Het is dat complete spectrum waar we naar terug moeten gaan, om ons met onszelf te verbinden en authentiek te zijn. Niet functioneren uit schuldgevoel, twijfel of angst voor wat anderen denken of gaan zeggen over ons.

Hoe weet je of je op deze manier jezelf saboteert of opoffert?

Je bent misschien extra gevoelig, je vat dingen persoonlijk op en je vergelijkt jezelf met anderen, wat allemaal laat zien hoe gevoelig je bent voor de buitenwereld en de mening van anderen. De meeste mensen die bij mij komen hebben al een gevoel van uitputting. Ze voelen zich erg moe omdat ze te veel van zichzelf geven. Veel van hen voelen zich schuldig als ze 'nee' zeggen tegen anderen. Velen van hen leven in hun hoofd, wat betekent dat ze geen verbinding met zichzelf hebben, maar ze weten niet hoe ze dat daadwerkelijk kunnen veranderen.


De meeste mensen met wie ik werk, hebben een dominante 'innerlijke criticus', een innerlijke stem die hen vertelt wat ze "moeten" doen, en het is nooit goed genoeg en er is altijd iets meer te doen. Ze zijn ook emotioneel uitgeput. De meesten van hen zijn ouders en ze hebben vaak ook een team om te leiden, en ze willen verantwoordelijk zijn voor iedereen in hun beroep en in hun familie.


Sommige mensen zijn erg succesvol, maar niet vervuld. Ze vragen zich af: 'Is dit het nu, is dit mijn leven?' Ik had zelf ook veel signalen en symptomen, maar ik luisterde nooit, en op een dag zei mijn lichaam gewoon "STOP!"

Welke industrieén en niches bedient u?

Ik werk lokaal en internationaal met mannen en vrouwen, voornamelijk professionals en ondernemers. Ze willen graag uit hun huidige situatie stappen en doen wat nodig is om vooruit te komen, waarbij ze vaak een huishouden en een bedrijf combineren. Sommigen van hen zijn drukbezette ouders die heel graag een gezonde balans tussen werk en privé willen bereiken, om het goede voorbeeld te geven in hun eigen gezin. Het draait allemaal om het terugwinnen van authentiek zelf-leiderschap en innerlijk succes in elke situatie waarin ze zich bevinden.


Chronische stress is het gevaarlijkste wat er is, en als het toeslaat, in welk beroep je ook bent, hoe succesvol je ook bent, het kan hard toeslaan. In deze samenleving, met 24-uurs beschikbaarheid, hoge prestatieverwachtingen, automatisering, artificiéle intelligentie ... het is overal om je heen, of je het nu ziet of niet.

Wat zijn enkele kenmerken van de mensen waarmee je werkt?

Zij zijn de gevers in de samenleving en het is nooit genoeg of goed genoeg. Meestal hebben ze een soort wake-up call gehad en besloten ze dat dit niet langer kan doorgaan! Het kan een gezinscrisis zijn of iets dat op het werk is gebeurd. Misschien ben je een familielid kwijtgeraakt en dat is de laatste druppel. Het kan een grote of kleine crisis zijn, of zelfs maar een symptoom dat je niet langer kunt negeren.Ik heb bijvoorbeeld mensen ondersteund die last hebben van migraine, buikpijn of uitputting. Ze hebben alles geprobeerd om er fysiek vanaf te komen; Yoga, lichaamsbeweging, massage, fysieke zelfzorg. Maar uiteindelijk beseffen ze dat er echt iets aan de hand is hier en dat ze het anders dienen aan te pakken. Er is een innerlijk weten dat je niet kunt negeren als je naar je lichaam luistert. Het universum geeft je genoeg signalen.

Wat maakt jouw aanpak uniek?

In plaats van alleen de symptomen te behandelen, neem ik een holistische benadering. In mijn boek "Shifting Out of Chronic Stress" leg ik het volledige spectrum van het mentale, emotionele, fysieke en spirituele welzijn uit, zelfs het financiéle aspect maakt er deel van uit, want dat raakt ons ook allemaal. Ik heb mijn eigen 7-stappen systeem dat voor honderden mensen levens-veranderend is gebleken. Ik deel het in mijn boek, in mijn werk en in mijn boodschap. Mensen van over de hele wereld hebben positief gereageerd.


Ik werk ook met mensen op een bewust EN onderbewust niveau. De meeste mensen beseffen het niet, maar we functioneren 95% van de dag vanuit het onderbewuste. Dus als je iets in je leven, je patronen, je beperkende overtuigingen, wat het ook is, wilt veranderen, is het niet genoeg om het op een bewust niveau te doen. Ik pak de onderliggende hoofdoorzaak van het probleem gaan, dewelke op een onderbewust niveau is opgeslagen.


Als je met mij werkt, heeft elke shift die je maakt langdurige resultaten. Het is niet alleen een kortetermijnoplossing zoals een massage, een cursus die je doet of een yoga-retraite, wat zeker deugddoend kan zijn. Maar ons gezamenlijk traject geeft je tools, strategieén en resultaten voor de rest van je leven. Alle getuigenissen op mijn websites getuigen daarvan. Ik denk dat mijn aanpak uniek is omdat ik het zelf heb meegemaakt. Dat maakt ook een groot verschil.

Is er iemand voor wie je aanpak niet goed zou passen?

Ik kan niet iemand helpen die niet geholpen wil worden of die vastzit in een 'slachtoffer-mentaliteit'. Ik kan niemand helpen die dit alleen doet omdat iemand anders dat wil. Ik kan hen niet helpen als ze zich niet waardig genoeg voelen om in zichzelf te investeren of als ze niet begrijpen dat de genezing van binnenuit begint. Ik werk alleen met mensen die bereid zijn om de verantwoordelijkheid voor zichzelf te nemen en zelf in de stoel van de bestuurder zitten.


Bovendien werk ik niet met mensen die denken dat er een magische pil is, omdat dit een transformerende innerlijke reis is. Het is een proces. Als je al 30 jaar lang onbehulpzame patronen, gedrag en overtuigingen vertoont, zal het een tijdje duren om te veranderen. Hoewel mijn RTT-techniek (Rapid Transformational Therapy) je verbluffende en snelle inzichten en resultaten geeft, zoals de naam zelf zegt, is het wel van belang om deze in je leven te integreren. 


Je kiest ervoor om dit werk te doen omdat je eindelijk prioriteit geeft aan de belangrijkste persoon in je leven, JIJ! Dit toon je door verantwoordelijkheid te nemen voor je innerlijke wereld en uiterlijke resultaten. Anders kun je niet uit je huidige situatie stappen. We behandelen dit sleutelprincipe als één van de eerste stappen in uw traject. Dit gaat over jou, niemand anders.

Wat voor soort resultaten kunnen jouw cliénten verwachten?

Ik zeg altijd, alles begint bij jezelf: je zelfbeeld, eigenwaarde, innerlijke dialoog, alles begint bij jou. Als je eenmaal aan jezelf begint te werken en echte zelfzorg beoefent, grenzen stelt, aan je innerlijke wereld werkt, heeft dat effect op alles.


Je wordt een betere ouder, een betere leider, een betere zakenman of -vrouw, betere verkoper etc. Het is alsof je een steentje in het water gooit. Het veroorzaakt kringen en heeft effect op alles in je leven.


Mensen die met mij werken gaan in hun authentieke kracht staan. De meesten in onze maatschappij leven in het hoofd, weg van onze gevoelens en behoeftes. Dus mijn werk brengt je terug in verbinding met wie je bent en wat je echt wil. Je vult je eigen vat eerst en mensen kunnen dat zien. Mensen kunnen dat voelen. Wanneer je begint te geven vanuit een "vol vat" in plaats vanuit een "leeg vat", geef je nog steeds veel maar met een andere energie. Dan leef je vanuit passie en missie.


Daarom noem ik het 'authentiek succes', want op authenticiteit volgt altijd succes, op elk levensgebied. Je wordt natuurlijk een beter voorbeeld voor de mensen om je heen, vooral ook voor je kinderen. De meeste lichamelijke symptomen verdwijnen en de uitputting verdwijnt. Maar het belangrijkste voor mij is dat mensen die innerlijke rust beginnen te voelen waar we allemaal naar verlangen, die voortkomt uit "zijn" in plaats van "doen". Het komt door te leven van binnen naar buiten.

Is er een verhaal van een cliént dat je kan delen?

Er zijn honderden verhalen om te delen en ze zijn allemaal uniek op hun eigen manier.Een zakenvrouw met wie ik samenwerkte, werkte samen met haar man als directeur van een succesvol bedrijf. Ze had ook twee jongens thuis. Ze was nog geen 40 jaar toen ze twee maal opeenvolgend een aneurysma kreeg vanwege stress. Ze kon nauwelijks praten. Toen las ze mijn boek en ze herkende zichzelf erin, dus nam ze contact met me op. We hebben samen een traject gestart en je zou haar vandaag niet herkennen. Ze leefde de eerste helft van haar leven net als ik, offerde zichzelf op en probeerde altijd te helpen, te pleasen, alles te doen voor het bedrijf en het gezin. Maar ze was als een vogeltje met geknipte vleugels, ze kon niet meer vliegen. Ze verloor zichzelf en haar glimlach.Door haar verleden en belemmerende overtuigingen over zichzelf aan te pakken, leerde ze weer haar unieke zelf te zijn en te omarmen.


Tegenwoordig functioneert ze niet langer uit verantwoordelijkheid voor anderen. Ze heeft strikte zinnen als "ik moet, ik zou moeten" enz ... geschrapt. Ze neemt de verantwoordelijkheid voor zichzelf met het geboorterecht om zichzelf te zijn. "Hier ben ik. Ik doe mijn best vanuit een vol vat en verdien mijn beste leven." Ze leeft vanuit haar keuze en authentieke zijn. Met vragen als: 'Is dat oké voor mij? Kies ik ervoor om dat te doen? Of kies ik ervoor om dat niet te doen? 'In mijn programma's geef ik methodes mee zoals geweldloze communicatie. Dan stoppen we met onszelf (en anderen) te beoordelen en kunnen we onze eigen behoeften uiten, zonder ons zorgen te maken over wat anderen zouden denken. Het verandert alles. In het geval van mijn cliént veranderde het haar leven en haar gezondheid.


Na een jaar aan zichzelf te hebben gewerkt, werd ze ook een andere partner omdat ze zichzelf niet meer opoffert. Een van haar kinderen is net zo gevoelig als zij, en nu krijgt hij zijn moeder in een heel ander licht te zien, als een echt rolmodel, leidend vanuit voorbeeld, niet vanuit opoffering. Het geeft me koude rillingen als ik erover nadenk.


Ik werkte ook met een vooraanstaande zakenman. Hij deed aan triatlontraining en probeerde door sport het evenwicht in zijn leven te vinden. Maar de manier waarop hij alles probeerde te combineren kostte zoveel van zijn energie dat hij zichzelf volledig uitputte, zowel zakelijk als privé. Hij besloot hulp te zoeken in plaats van het allemaal alleen te doen. Hij investeerde in zichzelf met een programma van 4 maanden en hij herontdekte zichzelf. Hij veranderde zijn manier van denken en innerlijke dialoog. Hij is een andere man, die niet meer geleefd word maar echt leeft vanuit zijn zelfzorg en eigenwaarde. Nu is hij pas een echte leider met meer passie en energie, ook in zijn sport.

Hoe snel kan ik resultaten verwachten wanneer ik met u werk? Welke programma's heb je?

Als uitgangspunt, als je je teen gewoon wilt onderdompelen, kun je met mij samenwerken en de RTT-experience van 28 dagen doen. Maar veel van mijn cliénten gaan voor programma's van vier maanden. Ik heb gezien dat hoe meer de cliént zich engageert, hoe beter de resultaten zijn. Het is zo'n mooie reis dat mensen daarna vaak door willen gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om zich voor een jaar te committeren, met alles erop en eraan, een high-end, 5 sterren programma noem ik dat dan! Die investering krijg je tienvoudig terug!


Elk programma werkt met mijn zeven-stappen-proces en ze bevatten allemaal "Rapid Transformational Therapy (RTT)" die werkt op het onderbewuste niveau. Ik combineer het programma met coaching, mentoring en teaching, om te leren hoe de geest werkt en om bewust voor jezelf te zorgen en grenzen te stellen. Ik vind dat het minstens vier tot zes maanden duurt om de veranderingen volledig te integreren. Je krijgt veel extra aandacht van mij in de sessies zelf, 'SOS'-telefoontjes en motiverende e-mails tussenin. Je kan spreken van een echte VIP-behandeling.

Hoe worden de programma's geleverd, ontmoet je elkaar persoonlijk?

Als je wil ben je welkom om hier naar mijn praktijk te komen. Maar ik ontmoet de meeste van mijn klanten online en gebruik Zoom voor videogesprekken.

Wat is de tijdsinvestering om met u samen te werken?

Het lijkt een beetje op meditatie, als je geen tijd hebt, betekent dit dat je het zeker het meeste nodig hebt! 


Ik geef wel tools en strategieén, zelfs enkele oefeningen, maar het zijn allemaal dingen die je kunt integreren in je dagelijkse routine, in plaats van extra tijd te nemen. De persoonlijke sessies zijn ongeveer 70 minuten per sessie. Dat is nodig omdat we diep gaan, het is noodzakelijk en een waardevolle investering in tijd als je kijkt naar de resultaten.

Hoe kunnen mensen het beste contact met je maken?

Ga naar mijn website, www.daniellesax.be , en boek een doorbraaksessie van 45 minuten met behulp van de kalender die je daar vindt. Dit is zo'n diep transformerend traject dat we wat tijd nodig hebben om elkaar te leren kennen en te zien hoe de verbinding tussen ons is. Ik ben ook selectief en zal zelf ook 'nee' zeggen als ik voel dat ik jou niet echt kan helpen. 


Op de website kun je ook mijn boek kopen of je kunt mij vragen om te komen spreken. Ik hou van wat ik doe en ik doe waar ik van hou en dat zie je op het podium. Ik geef keynotes of workshops in privé- of zakelijke situaties, maar spreek ook met een groot publiek, mijn grootste is voor 1400 mensen. Het boek is ook beschikbaar op Kindle en je kunt me ook vinden op sociale media.

Vanuit het hart
Danielle.

Maak nu een gratis afspraak met mij!

Als je geïnteresseerd bent in het veranderen van je leven, investeer dan 30 minuten van je tijd en boek een gratis sessie in mijn agenda. Laten we je situatie bespreken en onderzoeken of ik je kan helpen de controle over je leven terug te krijgen.

Boek een gratische sessie